fbpx

MENU TUREK

TEL: 63 288 33 88

PIZZA

Pizza w stylu klasycznym. Przygotowana z autorskiej mieszanki włoskich mąk biologicznych oraz naturalnych drożdży macierzystych (Lievito Madre).

Pizza wypiekana w rzemieślniczym, kamiennym piecu opalanym drewnem w temperaturze około 400 stopni. Po upieczeniu środek pizzy jest delikatny i miękki, natomiast brzegi mocno napowietrzone i chrupiące z charakterystycznymi bąblami.

rozmiar: 30 cm

  • 1. MAESTRO

    46 zł
    creme fraiche*, mozzarella fior di latte, grzyby Shitake, czosnek, Guanciale, szczypiorek, żółtko, świeżo mielony pieprz
    *autorska pizza Yuriiego Felyka, która zdobyła 1 miejsce w Mistrzostwach Świata we włoskim Rimini
  • 2. MARINARA

    25 zł
    pomidory pelati bio, oregano, czosnek, bazylia, oliwa extra vergine
  • 3. MARGHERITA

    32 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, bazylia, Grana Padano DOP, oliwa extra vergine
  • 4. REGINA

    39 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella di Bufala Campana DOP, domowe pesto bazyliowe, oregano, oliwa extra vergine
  • 5. BURRATINA

    44 zł
    pomidory pelati bio, bazylia, czosnek, oregano, Burrata di Bufala – miękki ser z mleka bawolego wypełniony śmietanką, włoskie pomidorki półsuszone, domowe pesto bazyliowe
  • 6. PORCINI

    42 zł
    creme fraiche*, mozzarella fior di latte, borowiki smażone z tymiankiem i czosnkiem, Pancetta-włoski boczek dojrzewający, natka pietruszki
  • 7. SALAME E MASCARPONE

    40 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salsiccia Piccante-pikantne włoskie salami, mascarpone, rukola
  • 8. NDUJA

    42 zł
    creme fraiche*, mozzarella fior di latte, Nduja di Spilinga – miękka, pikantna kiełbasa kalabryjska, Salsiccia Piccante – pikantne włoskie salami, miód, świeża bazylia
  • 9. DIAVOLA

    37 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salsiccia Piccante – pikantne włoskie salami, peperoncino, bazylia
  • 10. PARMA

    44 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Prosciutto di Parma, rukola, włoskie pomidory półsuszone, Grana Padano DOP
  • 11. GAMBERO

    44 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, krewetki tygrysie, włoskie pomidorki półsuszone, czosnek, natka pietruszki
  • 12. SALUMI

    42 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salsiccia Piccante – pikantne włoskie salami, Salame Napoli – łagodne włoskie salami, Pancetta – włoski boczek dojrzewający, cebula czerwona
  • 13. SALAME

    37 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salame Napoli – łagodne włoskie salami, bazylia
  • 14. CAPRICCIOSA

    40 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Cotto-włoska szynka gotowana, pieczarki, oliwki Taggiasche, karczochy
  • 15. PROSCIUTTO E FUNGHI

    37 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Cotto-włoska szynka gotowana, pieczarki, bazylia
  • 16. COTTO

    35 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Cotto – włoska szynka gotowana, Grana Padano DOP, bazylia

*creme fraiche - kremowa, lekko ukwaszona śmietanka

PIZZA ALLA PALA ROMANA

Pizza w stylu rzymskim. Przygotowana z 4 rodzajów włoskich mąk biologicznych oraz naszego Lievito Madre (naturalny zakwas).
Głównymi zaletami ciasta jest lekkość, chrupkość oraz niezwykły aromat. Pizza w rozmiarze 40 x 25 cm. Dedykowana dla 2 osób.
  • 1. MARGHERITA

    45 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Grana Padano DOP, oliwa extra vergine, bazylia
  • 2. BUFALINA

    64 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella di Bufala Campana DOP, Prosciutto di Parma, oregano, świeża bazylia, oliwa extra vergine
  • 3. DIAVOLA 2.0.

    54 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salsiccia Piccante – pikantne włoskie salami, czosnek, cebula czerwona, bazylia
  • 4. PORCINI

    62 zł
    creme fraiche, mozzarella fior di latte, borowiki smażone z tymiankiem i czosnkiem, Pancetta – włoski boczek dojrzewający, natka pietruszki
  • 5. COTTO

    54 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Cotto – włoska szynka gotowana, Grana Padano DOP, bazylia
  • 6. MIMOSA

    60 zł
    creme fraiche, mozzarella di latte, Cotto - włoska szynka gotowana, kukurydza, świeża bazylia, oliwa extra vergine

ROMANA CROCCANTE

Pizza w stylu rzymskim serwowana w formie kanapki (3szt).

Wszystkie składniki umieszczone są pomiędzy dwoma chrupiącymi kawałkami ciasta.

Przygotowana z 4 rodzajów włoskich mąk biologicznych oraz naszego Lievito Madre (naturalny zakwas).

Głównymi zaletami ciasta jest lekkośĖ, chrupkośĖ oraz niezwykły aromat.

  • 1. BUFALA DOP

    38 zł
    mozzarella di Bufala Campana DOP, Prosciutto di Parma, rukola, oliwa extra vergine
  • 2. COTTO 2.0.

    34 zł
    mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto – włoska szynka gotowana, mix sałat, włoskie pomidorki półsuszone, Grana Padano DOP
  • 3. BOLOGNA

    36 zł
    Burrata di Bufala – miękki ser z mleka bawolego wypełniony śmietanką, Mortadella Bologna IGP, pistacje, domowe pesto bazyliowe
  • 4. PULLED PORK

    38 zł
    szarpana wieprzowina, karmelizowana cebula, sałata rzymska, sos majonezowo - pietruszkowy

ANTIPASTI

  • 1. KREM Z WŁOSKICH POMIDORÓW

    16 zł
    z mascarpone i pesto bazyliowym
  • 2. FOCACCIA

    16 zł
    z solą morską i rozmarynem
  • 3. KREWETKI TYGRYSIE (7 SZT.)

    42 zł
    wino białe, chilli, czosnek, masło, natka pietruszki, pomidorki cherry, pieczywo
  • 4. MULE (500 G)

    39 zł
    pomidorki cherry, wino białe, czosnek, masło, chilli, natka pietruszki, pieczywo
  • 5. SAŁATA CEZAR

    39 zł
    sałata rzymska, dressing cezar, pierś z kurczaka, bekon, włoskie pomidorki półsuszone, jajko, grzanki, Grana Padano DOP

BURGERY

  • 1. BURGER FABRICO

    39 zł
    wołowina 100% (200 g), cheddar, bekon, pomidor, ogórek kiszony, cebula, sos firmowy, sałata, pieczone ziemniaki
  • 2. BURGER PICCANTE

    39 zł
    wołowina 100% (200g), cheddar, chorizo, jalapeno, cebula, sos chipotle mayo, rukola, pieczone ziemniaki
  • 3. BURGER CHEF

    42 zł
    wołowina 100% (200g), panierowany camembert, bekon, karmelizowana c zerwona cebula, sałata, sos firmowy, pieczone ziemniaki
  • 4. CHEESEBURGER

    35 zł
    wołowin a 100% (200 g), 2x cheddar, pikle, szalotka, ketchup, musztarda, majonez, pieczone ziemniaki
  • 5. BURGER PULLED PORK

    43 zł
    szarpana wieprzowina (200 g), cheddar, pikle, coleslaw z czerwonej kapusty, sos firmowy/BBQ, pieczone ziemniaki

DESERY

  • 1. SERNIK BASKIJSKI

    23 zł
  • 2. FONDANT PISTACJOWY Z LODAMI

    27 zł

NAPOJE CIEPŁE

  • 1. ESPRESSO

    8 zł
  • 2. AMERICANO

    10 zł
  • 3. CAPPUCINO

    14 zł
  • 4. CAFFE LATE MACCHIATO

    14 zł
  • 5. HERBATA DILMAH

    10 zł
    zapytaj obsługę o dostępne smaki

NAPOJE ZIMNE

  • 1. DOMOWA LEMONIADA

    12 | 22 zł
    0,3l | 1l
  • 2. SOK ŚWIEŻO WYCISKANY

    18 zł
    0,3l
  • 3. WODA KROPLA BESKIDU

    9 zł
    0,33l
  • 4. WODA KARAFKA

    15 zł
    NGAZ/GAZ 1l
  • 5. COCA-COLA, COCA-COLA ZERO

    9 zł
    0,25l
  • 6. SPRITE

    9 zł
    0,25l
  • 7. TONIC KINLEY

    9 zł
    0,25l
  • 8. APEROL SPRITZ 0%

    22 zł
  • 9. MOJITO VIRGIN

    22 zł
    limonka, świeża mięta, cukier trzcinowy, woda gazowana
  • 10. REDBULL

    12 zł
    0,25l

PIWA

  • 1. KSIĄŻĘCE LAGER (KEG)

    10 | 14 zł
    0,3l | 05l
  • 2. PILSNER URQUELL

    13 zł
    0,5l
  • 3. KSIĄŻĘCE

    13 zł
    Złote Pszeniczne, Czerwony Lager, Ipa, Ciemne Łagodne 0,5 l
  • 4. LECH FREE (bezalkoholowe)

    9 zł
    zapytaj obsługę o dostępne smaki 0,33l

PIWA WŁOSKIE

  • 1. BIRRA BALADIN

    18 zł
    0,33l
  • 2. BIRRA MORETTI

    12 zł
    0,33l
  • 3. PERONI

    12 zł
    0,33l
  • 4. PERONI 0%

    12 zł
    0,33l

ALKOHOLE

  • 1. JACK DANIELS

    18 | 150 zł
    40ml | 500ml
  • 2. JAGERMEISTER

    18 | 130 zł
    40ml | 500ml
  • 3. WÓDKA OSTOYA

    15 | 100 zł
    40ml | 500ml
  • 4. WÓDKA ABSOLUT

    15 | 100 zł
    40ml | 500ml

NAPOJE ALKOHOLOWE

  • 1. APEROL SPRITZ

    28 zł
    Aperol, Prosecco, woda gazowana, pomarańcza
  • 2. GREEN SPRITZ P31

    28 zł
    Aperitivo Green P31, Prosecco, woda gazowana, limonka
  • 3. HUGO SPRITZ

    27 zł
    Prosecco, syrop z kwiatu bzu, woda gazowana, limonka
  • 4. MOJITO

    28 zł
    Rum Havana Club, limonka, cukier trzcinowy, mięta

WINA DOMU

  • 1. IL RACCALTO BIANCO

    14 | 35 zł
    Region: Abruzzo, Szczep: Trebbiano 0,125l | 0,5l
  • 2. IL RACCALTO ROSSO

    14 | 35 zł
    Region: Abruzzo, Szczep: Montepulciano 0,125l | 0,5l

WINA MUSUJĄCE

  • 1. DIRUPO PROSECCO VALDOBBIADENE DOCG BRUT

    85 zł
    Włochy, Valdobbiadene DOCG, Szczep: 100% Glera Wino o jasnym, słomkowożółtym kolorze, posiadające drobne, ale obfite bąbelki. Aromaty przywołują wiosenne kwiaty głogu i akacji oraz delikatne cytrusy z nutą drogocennych przypraw. W ustach wino jest obfite i kremowe, a jednocześnie delikatne i krągłe. Polecane do aperitifów, do daĜ na bazie ryb oraz białych mięs. | 0,75l

WINA BIAŁE

  • 1. NOVARIPA, PECORINO, TERRE DI CHIETI IGP/IGT

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Terra Di Chieti, Szczep: Pecorino Posiada delikatne aromaty kwiatów, owoców pestkowych i cytrusów. Na podniebieniu pojawiają się świeże, dojrzałe nuty cytryny i brzoskwini, poparte mineralnością, nutami orzechowymi i rześką kwasowością na finiszu. Idealnie komponuje się z owocami morza, kurczakiem lub serami. | 0,75l
  • 2. TERRE DEI DOGI RIBOLLA GIALLA IGP

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Venezia DOC, Ribola Gialla Szczep: Ribolla Gialla Intensywny, słomkowy kolor. Aromat zawiera delikatne nuty owocowe i kwiatowe. Wytrawne z przyjemną kwasowością i zrównoważone na podniebieniu. Jest eleganckie i uniwersalne. Idealne jako aperitif, a także w połączeniu z białym mięsem, pieczonymi rybami, skorupiakami i surowymi owocami morza. | 0,75l
  • 3. IL CASATO PINOT GRIGIO VALDADIGE DOC

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Valdediege, Szczep: Pinot Grigio Aromat urzeka nutami świeżych kwiatów, jabłek i liczi. W smaku zrównoważone i eleganckie. Zachowuje równowagę pomiędzy orzeźwiającą kwasowością i owocowością. Finisz pozostawia przyjemny, świeży posmak. Świetnie sprawdzi się jako aperitif oraz w towarzystwie owoców morza. | 0,75l

WINA CZERWONE

  • 1. LO SQUERO REFOSCO Trevenezie IGP

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Trevenezia Szczep: Refosco dal Peduncolo Kolor jest intensywny, rubinowy z fioletowymi refleksami. Świeży i owocowy bukiet przypominający głównie wiśnie i jeżyny. Na podniebieniu charakteryzuje je pełna struktura, miękkie taniny i zrównoważona kwasowośĖ. Smak jest mocny skoncentrowany, a na języku wino zostawia kwaskowaty finisz. Idealne do duszonego, pieczonego lub grillowanego mięsa oraz sezonowanych serów. | 0,75l
  • 2. PRIMITIVO DI MANDURIA DOC

    90 zł
    Pochodzenie: Włochy, Apulia, Szczep: Primitivo Kolor rubinowy z fioletowymi refleksami. Aromaty dojrzałych owoców z lekką nutą przypraw. Doskonały towarzysz grillowanego mięsa, makaronu i innych klasycznych włoskich potraw. | 0,75l
  • 3. CHIANTI CLASSICO DOCG TERRITORI VOCATI

    90 zł
    Pochodzenie: Włochy, Toskania Szczep: Sangiovese, Canaiolo Nero To szlachetne wino z zielonych wzgórz Toskanii szczyci się eleganckimi cętkami florenu i czerwonych owoców w aromacie. Na podniebieniu jest harmonijnie wysmażone i zrównoważone, z miękkimi taninami. Doskonale pasuje do toskańskich dań, zwłaszcza grillowanych, pieczonych i duszonych mięs. | 0,75l

KONTAKT

TUREK

PONIEDZIAŁEK - Zamknięte
WTOREK- 12:00 : 21:00
ŚRODA- 12:00 : 21:00
CZWARTEK- 12:00 : 21:00
PIĄTEK- 12:00 : 23:00
SOBOTA- 12:00 : 23:00
NIEDZIELA- 13:00 : 21:00

TOP
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram