fbpx

MENU TUREK

TEL: 63 288 33 88

PIZZA TONDA

Pizza w stylu klasycznym. Przygotowana z autorskiejmieszanki włoskich mąk oraz Lievito Madre (naturalnyzakwas).

Pizza wypiekana w rzemieślniczym, kamiennym piecuopalanym drewnem w temperaturze około 400 stopni.

Po upieczeniu środek pizzy jest delikatny i miękki,natomiast brzegi mocno napowietrzone i chrupiącez charakterystycznymi bąblami.

rozmiar: 30 cm

  • 1. MARINARA

    28 zł
    pomidory pelati bio, oregano sycylijskie, czosnek, bazylia, oliwa EV
  • 2. MARGHERITA

    35 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, bazylia, Grana Padano DOP, oliwa EV
  • 3. REGINA

    42 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella di Bufala Campana DOP, oregano sycylijskie, Grana Padano DOP, bazylia, oliwa EV
  • 4. BURRATINA

    49 zł
    pomidory pelati bio, Burrata Pugliese – miękki ser wypełniony śmietanką, żółte pomidorki Pacchetelle, domowe pesto bazyliowe, bazylia
  • 5. PORCINI

    46 zł
    creme fraiche, mozzarella fior di latte, borowiki smażone z tymiankiem i czosnkiem, Pancetta-włoski boczek dojrzewający, natka pietruszki
  • 6. CARBONARA

    46 zł
    creme fraiche, mozzarella fior di latte, Guanciale, żółtko, Pecorino Romano DOP, świeżo mielony pieprz
  • 7. SALAME E MASCARPONE

    44 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, mascarpone Spianata Piccante -pikantne włoskie salami, rukola, oliwa EV
  • 8. NDUJA

    46 zł
    creme fraiche, mozzarella fior di latte, Nduja di Spilinga – miękka, pikantna kiełbasa kalabryjska, żółte pomidorki Pacchetelle, bazylia
  • 9. DIAVOLA

    42 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Spianata Piccante – pikantne włoskie salami, papryczki peperoncini dolci, bazylia
  • 10. PARMA

    48 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Prosciutto di Parma, rukola, włoskie pomidory półsuszone, Grana Padano DOP
  • 11. GAMBERO

    48 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, krewetki tygrysie, papryczki peperoncini dolci, domowe pesto bazyliowe
  • 12. SALUMI

    46 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Spianata Piccante – pikantne włoskie salami, Salame Napoli –łagodne włoskie salami, Pancetta – włoski boczek dojrzewający, cebula czerwona, oregano sycylisjkie
  • 13. SALAME

    40 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salame Napoli – łagodne włoskie salami, oregano sycylijskie, bazylia
  • 14. CAPRICCIOSA

    44 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto- włoska szynka gotowana, pieczarki, oliwki Taggiasche, karczochy, bazylia
  • 15. COTTO

    38 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Prosciutto Cotto – włoska szynka gotowana, Grana Padano DOP, bazylia

*creme fraiche - kremowa, lekko ukwaszona śmietanka

PIZZA PALA ROMANA

Pizza w stylu rzymskim. Przygotowywana z 4 rodzajów włoskich mąk biologicznych oraz Lievito Madre (naturalny zakwas).

Głównymi zaletami ciasta jest lekkość, chrupkość oraz niezwykły aromat. Pizza w rozmiarze 35 x 20 cm.

  • 1. MARGHERITA

    39 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Grana Padano DOP, oliwa EV, bazylia
  • 2. BUFALINA

    52 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella di Bufala Campana DOP, Prosciutto di Parma, oregano, świeża bazylia, oliwa EV
  • 3. DIAVOLA 2.0.

    46 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salsiccia Piccante – pikantne włoskie salami, czosnek, cebula czerwona, bazylia
  • 4. PORCINI

    52 zł
    creme fraiche, mozzarella fior di latte, borowiki smażone z tymiankiem i czosnkiem, Pancetta – włoski boczek dojrzewający, natka pietruszki
  • 5. PROSCUTTO E FUNGHI

    45 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Cotto – włoska szynka gotowana, pieczarki, Grana Padano DOP, bazylia
  • 6. PARMA

    52 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Prosciutto di Parma, rukola, włoskie pomidory półsuszone, Grana Padano DOP

ROMANA CROCCANTE

Pizza w stylu rzymskim serwowana w formie kanapki (3szt).

Wszystkie składniki umieszczone są pomiędzy dwoma chrupiącymi kawałkami ciasta.

Głównymi zaletami ciasta jest lekkość, chrupkość oraz niezwykły aromat.

  • 1. BUFALA DOP

    42 zł
    mozzarella di Bufala Campana DOP, Prosciutto di Parma, rukola, włoskie pomidorki półsuszone, oliwa EV
  • 2. COTTO 2.0.

    40 zł
    stracciatella, Prosciutto Cotto – włoska szynka gotowana, rukola, włoskie pomidorki półsuszone
  • 3. PULLED PORK

    43 zł
    szarpana wieprzowina, karmelizowana cebula, sałata rzymska, sos majonezowo - pietruszkowy
  • 4. CALABRESE

    42 zł
    Nduja di Spilinga - miękka, pikantna kiełbasa kalabryjska,mozzarella di Bufala Campana DOP, rukola, sos chipotle mayo

PIZZA GLUTEN FREE

Pizza w 100% bezglutenowa, wypiekana w dedykowanym piecu elektrycznym, z zachowaniem rygorystycznych standardów bezpieczeństwa.

Idealna dla osób z nietolerancją glutenu.

  • 1. MARGHERITA

    42 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, bazylia, Grana Padano DOP, oliwa EV
  • 2. DIAVOLA

    47 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Salsiccia Piccante - piantne, włoskie salami, peperoncino, bazylia
  • 3. PARMA

    54 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Prosciutto di Parma, rukola, włoskie pomidory półsuszone, Grana Padano DOP
  • 4. COTTO

    45 zł
    pomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, Cotto - włoska szynka gotowana, Grana Padano DOP, bazylia
  • 5. SALAME MASCARPONE

    52 zł
    MASCARPONEpomidory pelati bio, mozzarella fior di latte, mascarpone,Spianata Piccante - pikantne, włoskie salami, rukola

ANTIPASTI

  • 1. KREM Z WŁOSKICH POMIDORÓW

    18 zł
    mascarpone, pesto bazyliowe
  • 2. FOCACCIA

    20 zł
    sól morska, rozmaryn
  • 3. BUFALA DOP

    39 zł
    mozzarella di Bufala Campana DOP, Prosciutto di Parma, pomidorki półsuszone, żółte pomidorki Pacchetelle, oliwki Taggiasche, papryczki peperoncini dolci, bazylia, oliwa EV
  • 4. KREWETKI TYGRYSIE

    44 zł
    wino białe, chilli, czosnek, masło, natka pietruszki, pieczywo
  • 5. MULE

    42 zł
    wino białe, chilli, czosnek, masło, pomidorki cherry, natka pietruszki
  • 6. SAŁATA CEZAR

    42 zł
    sałata rzymska, dressing cezar, pierś z kurczaka, boczek, włoskie pomidorki półsuszone, jajko, grzanki, Grana Padano DOP
  • 7. CARPACCIO DI MANZO

    42 zł
    plastry polędwicy wołowej, pesto bazyliowe, musztarda pełnoziarnista, sos aioli, ocet balsamiczny, Grana Padano DOP, bazylia, pieczywo
  • 8. SAŁATA GAMBERI

    45 zł
    sałata rzymska, dressing cezar, krewetki tygrysie, grzanki, włoskie pomidorki półsuszone, Grana Padano DOP20,-

BURGER

Nasz burger powstaje na bazie bułki wypiekanej w naszym lokalu.

Używamy wysokiej jakości składników i wołowiny doprawianej jedynie pieprzem i solą, tak aby podkreślić, a nie przyćmić jej wyjątkowy smak.

Całość dopełniają autorskie sosy własnej produkcji.

  • 1. BURGER FABRICO

    44 zł
    wołowina 100% (200g), cheddar, bekon, ogórek kiszony, czerwona cebula, sos firmowy, sałata, pieczone ziemniaki
  • 2. BURGER PICCANTE

    44 zł
    wołowina 100% (200g), cheddar, Salsiccia Piccante – pikantne włoskie salami, jalapeno, czerwona cebula, sos chipotle mayo, rukola, pieczone ziemniaki
  • 3. BURGER CHEF

    46 zł
    wołowina 100% (200g), panierowany camembert, bekon, karmelizowana czerwona cebula, sałata, sos firmowy, pieczone ziemniaki
  • 4. CHEESEBURGER

    39 zł
    wołowina 100% (200 g), 2x cheddar, pikle, szalotka, ketchup, musztarda, majonez, pieczone ziemniaki
  • 5. BURGER PULLED PORK

    46 zł
    szarpana wieprzowina (200 g), cheddar, pikle, coleslaw z czerwonej kapusty, sos firmowy, BBQ, pieczone ziemniaki

DOLCI

  • 1. FONDANT PISTACJOWY

    29 zł
    z lodami pistacjowymi
  • 2. LODY „FIOR DI LATTE”

    25 zł
    z polewą karmelową i ciasteczkami Nocciolini di Chivass

NAPOJE CIEPŁE

  • 1. ESPRESSO

    10 zł
  • 2. AMERICANO

    12 zł
  • 3. CAPPUCINO

    16 zł
  • 4. CAFFE LATE MACCHIATO

    16 zł
  • 5. HERBATA DILMAH

    12 zł
    zapytaj obsługę o dostępne smaki

NAPOJE ZIMNE

  • 1. DOMOWA LEMONIADA

    15 | 26 zł
    0,3l | 1l
  • 2. SOK ŚWIEŻO WYCISKANY

    18 zł
    0,3l
  • 3. WODA KROPLA BESKIDU

    9 zł
    0,33l
  • 4. WODA KARAFKA

    15 zł
    NGAZ/GAZ 1l
  • 5. COCA-COLA, COCA-COLA ZERO

    9 zł
    0,25l
  • 6. SPRITE

    9 zł
    0,25l
  • 7. TONIC KINLEY

    9 zł
    0,25l
  • 8. APEROL SPRITZ 0%

    25 zł
    syrop Italian Spritz, tonic Kinley, woda gazowana, pomarańcza
  • 9. MOJITO VIRGIN

    25 zł
    limonka, świeża mięta, cukier trzcinowy, woda gazowana
  • 10. REDBULL

    12 zł
    0,25l

PIWA

  • 1. BIRRA MORETTI

    15 zł
    0,33l
  • 2. PERONI

    15 zł
    0,33l
  • 3. PERONI 0%

    15 zł
    0,33l
  • 4. KSIĄŻĘCE LAGER (KEG)

    12 | 15 zł
    0,3l | 05l
  • 5. PILSNER URQUELL

    16 zł
    0,5l
  • 6. KSIĄŻĘCE

    15 zł
    Złote Pszeniczne, Czerwony Lager, Ipa, Ciemne Łagodne 0,5l
  • 7. LECH FREE

    12 zł
    Zapytaj obsługę o dostępne smaki 0,33l

ALKOHOLE

  • 1. JACK DANIELS

    21 | 170 zł
    40ml | 500ml
  • 2. JAGERMEISTER

    21 | 150 zł
    40ml | 500ml
  • 3. WÓDKA OSTOYA

    17 | 120 zł
    40ml | 500ml
  • 4. WÓDKA ABSOLUT

    17 | 120 zł
    40ml | 500ml

NAPOJE ALKOHOLOWE

  • 1. APEROL SPRITZ

    32 zł
    Aperol, Prosecco, woda gazowana, pomarańcza
  • 2. LIMONCELLO SPRITZ

    32 zł
    Limoncello, Prosecco, woda gazowana, cytryna
  • 3. HUGO SPRITZ

    30 zł
    Prosecco, syrop z kwiatów czarnego bzu, woda gazowana, limonka
  • 4. MOJITO

    32 zł
    Rum Havana Club, limonka, cukier trzcinowy, mięta

WINA DOMU

  • 1. IL RACCALTO BIANCO

    14 | 35 zł
    Region: Abruzzo, Szczep: Trebbiano 0,125l | 0,5l
  • 2. IL RACCALTO ROSSO

    14 | 35 zł
    Region: Abruzzo, Szczep: Montepulciano 0,125l | 0,5l

WINO MUSUJĄCE

  • 1. DIRUPO PROSECCO VALDOBBIADENE DOCG BRUT

    85 zł
    Włochy, Valdobbiadene DOCG, Szczep: 100% Glera Wino o jasnym, słomkowożółtym kolorze, posiadające drobne, ale obfite bąbelki. Aromaty przywołują wiosenne kwiaty głogu i akacji oraz delikatne cytrusy z nutą drogocennych przypraw. W ustach wino jest obfite i kremowe, a jednocześnie delikatne i krągłe. Polecane do aperitifów, do daĜ na bazie ryb oraz białych mięs. | 0,75l

WINA BIAŁE

  • 1. NOVARIPA, PECORINO, TERRE DI CHIETI IGP/IGT

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Terra Di Chieti, Szczep: Pecorino Posiada delikatne aromaty kwiatów, owoców pestkowych i cytrusów. Na podniebieniu pojawiają się świeże, dojrzałe nuty cytryny i brzoskwini, poparte mineralnością, nutami orzechowymi i rześką kwasowością na finiszu. Idealnie komponuje się z owocami morza, kurczakiem lub serami. | 0,75l
  • 2. TERRE DEI DOGI RIBOLLA GIALLA IGP

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Venezia DOC, Ribola Gialla Szczep: Ribolla Gialla Intensywny, słomkowy kolor. Aromat zawiera delikatne nuty owocowe i kwiatowe. Wytrawne z przyjemną kwasowością i zrównoważone na podniebieniu. Jest eleganckie i uniwersalne. Idealne jako aperitif, a także w połączeniu z białym mięsem, pieczonymi rybami, skorupiakami i surowymi owocami morza. | 0,75l
  • 3. IL CASATO PINOT GRIGIO VALDADIGE DOC

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Valdediege, Szczep: Pinot Grigio Aromat urzeka nutami świeżych kwiatów, jabłek i liczi. W smaku zrównoważone i eleganckie. Zachowuje równowagę pomiędzy orzeźwiającą kwasowością i owocowością. Finisz pozostawia przyjemny, świeży posmak. Świetnie sprawdzi się jako aperitif oraz w towarzystwie owoców morza. | 0,75l

WINA CZERWONE

  • 1. LO SQUERO REFOSCO Trevenezie IGP

    80 zł
    Pochodzenie: Włochy, Trevenezia Szczep: Refosco dal Peduncolo Kolor jest intensywny, rubinowy z fioletowymi refleksami. Świeży i owocowy bukiet przypominający głównie wiśnie i jeżyny. Na podniebieniu charakteryzuje je pełna struktura, miękkie taniny i zrównoważona kwasowośĖ. Smak jest mocny skoncentrowany, a na języku wino zostawia kwaskowaty finisz. Idealne do duszonego, pieczonego lub grillowanego mięsa oraz sezonowanych serów. | 0,75l
  • 2. PRIMITIVO DI MANDURIA DOC

    90 zł
    Pochodzenie: Włochy, Apulia, Szczep: Primitivo Kolor rubinowy z fioletowymi refleksami. Aromaty dojrzałych owoców z lekką nutą przypraw. Doskonały towarzysz grillowanego mięsa, makaronu i innych klasycznych włoskich potraw. | 0,75l
  • 3. CHIANTI CLASSICO DOCG TERRITORI VOCATI

    90 zł
    Pochodzenie: Włochy, Toskania Szczep: Sangiovese, Canaiolo Nero To szlachetne wino z zielonych wzgórz Toskanii szczyci się eleganckimi cętkami florenu i czerwonych owoców w aromacie. Na podniebieniu jest harmonijnie wysmażone i zrównoważone, z miękkimi taninami. Doskonale pasuje do toskańskich dań, zwłaszcza grillowanych, pieczonych i duszonych mięs. | 0,75l

KONTAKT

TUREK

PONIEDZIAŁEK - Zamknięte
WTOREK- 12:00 : 21:00
ŚRODA- 12:00 : 21:00
CZWARTEK- 12:00 : 21:00
PIĄTEK- 12:00 : 23:00
SOBOTA- 12:00 : 23:00
NIEDZIELA- 13:00 : 21:00

TOP
Visit Us On FacebookVisit Us On Instagram